Geschiedenis

Stadsrechten
Sinds de dertiende eeuw beschikt Lochem over stadsrechten, een uniek verschijnsel dat tegenwoordig niet meer te bemachtigen valt.

Verschillende eeuwen
Het rijke verleden van Lochem is terug te vinden in de hele stad. Op verschillende plekken staan fraaie authentieke panden die uit de zeventiende eeuw afkomstig zijn. De markt in het centrum is een plek waar mensen al eeuwenlang samenkomen. U vindt hier de Gudulakerk en gezellige winkels.

De NyeMarkt
De NyeMarkt ligt middenin het hartje centrum aan de markt in Lochem. Het deed voorheen dienst als bankgebouw. De Rabobank heeft meteen na de bouw het pand in gebruik genomen. Ook toen nam het gebouw al een prominente plek in, gelegen aan het gezellige marktplein.

Eten & Drinken

In de binnenstad van Lochem vindt u allerlei gezellige cafés, restaurants en terrassen. Of u nu zin heeft in een uitgebreide lunch, of een kopje koffie op het terras, Lochem heeft allemaal te bieden.  

Ook kunt u een avondje heerlijk genieten van een luxe diner in één van de top restaurants van Lochem. En als u na het eten zin heeft om een drankje te nuttigen in één van de leuke uitgaansgelegenheden, dan is er voldoende keuze! Er zijn namelijk een heleboel gezellige cafés die tot in de late uurtjes een drankje voor u inschenken!

Winkels

Voor een middagje shoppen leent een stad als Lochem zich perfect. Wandel eens door de gezellige winkelstraten en al gauw komt u winkels tegen als Van Gils en Huiskes Mode.

Daarnaast is er ook een ruim aanbod aan ambachtelijke en authentieke winkeltjes. Lochem produceert bijvoorbeeld haar eigen wijn met de ambachtelijke wijngaard! Of loop binnen bij één van de verschillende bakkerijen, kaaswinkels, slagerijen, of andere winkeltjes van Lochem. Een uitzonderlijk plaats vol verschillende ambachtelijkheden om van te genieten.

Evenementen

Keidagen
Tijdens Hemelvaart vinden de jaarlijkse Keidagen plaats in Lochem. Het evenement trekt veel publiek uit Lochem en omliggende dorpen en steden. Het gezellige centrum verandert tijdens Hemelvaart in een bruisend stadshart voor jong en oud!

Barchemse 4Daagse
De Barchemse 4Daagse is de perfecte manier om de prachtige omgeving te ontdekken. Het is een echte wandelvierdaagse voor jong en oud. Vier dagen overdag wandelen met keuze uit verschillende afstanden van 20 tot 50 kilometer.

Openluchttheater Lochem
Het openluchttheater van Lochem is heel bijzonder. In de vorige eeuw is het door de Lochemers gebouwd, en het is nog altijd in gebruik. Bekende artiesten als Normaal en Racoon hebben gespeeld in dit theater, maar er worden ook vaak films vertoond of theatervoorstellingen opgevoerd. Met enige regelmaat worden hier ook uiteenlopende evenementen verzorgd.

BEKIJK AGENDA

Bereikbaarheid

Vanaf Lochem bent u al met een halfuur in Deventer, Apeldoorn of Enschede. Het prachtige stadje ligt middenin verschillende natuurgebieden en weilanden, maar als u wilt staat u dus zo in één van de omliggende steden.

Het openbaar vervoer is in Lochem ook goed geregeld. Iets buiten het centrum vindt u namelijk het treinstation van Lochem, maar u kunt ook kiezen voor verschillende bussen die dagelijks met regelmaat vertrekken.

Omgeving

Naast de gezellige binnenstad is er rondom Lochem ook genoeg natuur te bewonderen. Zo is er een 150.000 jaar oud pareltje te vinden: een stuwwal. Die stuwwal zorgde ervoor dat er een aantal heuvels zijn ontstaan rondom Lochem.

De hoogste heuvel bij Lochem heeft een hoogte van 49 meter, de Lochemse berg. Maar ook de Kale Berg en de Paaschberg  zijn de moeite waard om te bezoeken. De Paaschberg maakt deel uit van een heel natuurgebied met dezelfde naam, prachtige bossen en lieflijke weides: u kunt hier heerlijk een dagje de natuur bewonderen.